Makkelijk verwerken van parkeerbonnen in administratie

parkererenOf je nou ZZP’er bent, een eigen MKB onderneming hebt of voor een groot bedrijf werkt, het regelen van parkeergeld wil je het liefst zo efficiënt en makkelijk mogelijk regelen. Als ondernemer wil je natuurlijk wel een duidelijk overzicht van de btw, zodat je deze bij je aangifte kunt terug vorderen. Daarom zijn er tegenwoordig verschillende diensten tot stand gekomen die het parkeren en de verwerking van de administratie stukken makkelijker maken. Één zo’n systeem is bijvoorbeeld Yellowbrick, zij zorgen ervoor dat je automatisch elke maand een factuur ontvangt, waarin alle exacte parkeerkosten staan. Hierdoor kun je je als ondernemer meer focussen op echte belangrijke zaken.

Betaal je parkeergeld met een app op je smartphone!

Je hoeft je niet meer druk te maken om parkeerautomaten en parkeerbonnen! Wanneer je gaat parkeren, kun je de tijd starten op je mobiele telefoon op het moment dat je je auto parkeert en wanneer je weer wegrijdt druk je op stop. Tevens kan de parkeer-app je helpen bij het zoeken van de goedkoopste en dichtsbijzijnde parkeergarages. Zoek je de dichtsbijzijnde parkeergarage in Rotterdam en kom je vanuit het zuiden aangereden, dan zoekt de app direct de parkeergarage die voor jou het dichtste bij is en laat je tevens zien waar je het goedkoopst kunt perkeren. Ga je parkeren bij een parkeergarage van Q-Park dan kun je met je P+ direct doorrijden, wanneer je de garage verlaat. De betaling volgt namelijk altijd achteraf. Uiteindelijk ontvang je elke maand alle parkeertransacties duidelijk in een overzicht.

Goedkoper parkeren!

Op deze manier kun je stukken voordeliger parkeren. Je betaald namelijk altijd voor de exacte tijd dat je gaat parkeren, waardoor je niet meer teveel betaald en ook boeters kunt voorkomen. Wanneer je bij een parkeergarage door omstandigheden veel langer staat geparkeerd dan verwacht, dan zal hiervoor altijd het voordeligste tarief worden berekend, wanneer er bijvoorbeeld een dag- en/of avondkaart mogelijk is.

Makkelijk voor de boekhouding

Op deze manier is de boekhouding stukken makkelijker te verwerken. Men krijgt maandelijks alle parkeerkosten op 1 factuur met btw-specificatie. Hierdoor hoeven nooit meer losse parkeerbonnetjes worden gedeclareerd, maar heeft men een handig en efficiënt overzicht.