Welke bedrijfskleding hebben mijn werknemers nodig?

Wil je jouw personeel veilig en hygiënisch laten werken in de zorg, bouw, horeca of andere branches? Dan is de juiste bedrijfskleding enorm belangrijk. Goede bedrijfskleding kan je werknemers beschermen en moet comfort bieden. Je wilt namelijk niet dat ze afgeleid zijn door kleding die vervelend zit. Maar welke bedrijfskleding heb je nodig? Wij leggen het je uit.

Horecamedewerkers

Een van de belangrijkste eisen van een horecabedrijf, is dat er veiligheid en hygiëne is. Je wilt immers dat je personeel veilig kan werken, zodat er geen ongelukken gebeuren. Ook worden er vanuit de overheid en horeca instanties eisen gesteld aan de hygiëne en veiligheid van horecabedrijven. Daarom is het belangrijk om ook de juiste kleding te hebben: schorten of sloven voor je bediening, eventueel shirts of overhemden met een logo, kokskleding en koksmutsen of -petten. Zo houdt je het restaurant en de keuken spik en span.  

In de bouw

Veiligheid staat voorop als je een bouwbedrijf hebt. Een ongeluk op de bouwplaats wil je te allen tijde voorkomen, daarom is de juiste uitrusting enorm belangrijk. Een medewerker in de bouw heeft altijd een goede helm en de juiste werkschoenen nodig. Welk type helm of schoenen je nodig hebt, is afhankelijk van de eisen bij de bouwplaats. Hierin zijn verschillende gradaties, maar werkschoenen zijn altijd voorzien van stalen neuzen. Daarnaast kun je kijken naar werkbroeken, bovenkleding en reflecterende jassen of hesjes.

Zorgpersoneel

Zorgpersoneel heeft ook te maken met strenge eisen voor hygiëne. Daarnaast moet zorgkleding natuurlijk functioneel en comfortabel zijn. Zorgpersoneel is vaak veel in de weer en ze moeten ook niet afgeleid raken. Ook aan zorgkleding kunnen bepaalde eisen hangen, bijvoorbeeld dat onderarmen niet bedekt mogen worden. Als bedrijf binnen de zorg kun je de medewerkers bovendien voorzien van comfortabele schoenen of medische klompen. Deze bieden extra comfort wanneer het personeel veel moet staan of lopen tijdens de werkuren.